Doorbell

Reply

  #1  
Old 11-02-19, 01:41 AM
B
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2019
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Doorbell

I must be crazy. My doorbell worked fine. My wife wanted a new one, so i told her I would install it. When I connect it, it keeps chiming over and over, but just an abbreviated version of the actual chime. Then when I press the button, it chimes correctly. Here's the rub: it won't work again after that. It's still lit, but when I press the button, no sound. If I disconnect one of the wires, then re-connect it, it all happens again. Totally perplexed. Any advice?
 
  #2  
Old 11-02-19, 05:39 AM
J
Member
Join Date: Sep 2002
Location: welland ontario
Posts: 7,733
Received 300 Votes on 257 Posts
What type of button did you install compared to the old one?
Is the new one lighted and the old was not lighted?
 
  #3  
Old 11-02-19, 09:39 AM
maarkr's Avatar
Member
Join Date: Mar 2014
Location: United States
Posts: 398
Received 9 Votes on 7 Posts
different voltage requirement for the new bell? make sure your output for your transformer is the same voltage as the new bell.
 
  #4  
Old 11-03-19, 10:48 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 60,934
Received 1,348 Votes on 1,246 Posts
Welcome to the forums.

If it chimes over and over...... it's an electronic chime and probably requires a diode at the pushbutton. It should be talked about in the manual. You can post the model number of the chime unit.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: