Circuit breaker on pressure washer?

Reply

  #1  
Old 04-08-20, 12:50 PM
R
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2017
Location: United States
Posts: 10
Received 0 Votes on 0 Posts
Circuit breaker on pressure washer?

I need to put a cheap, simple circuit breaker on my home made pressure washer.

I could mount a box and toss in a GFCI Receptacle, but I was wondering if anyone had a better idea?
 
  #2  
Old 04-08-20, 01:26 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 60,887
Received 1,342 Votes on 1,240 Posts
Why do you need a circuit breaker on your pressure washer ?
 
  #3  
Old 04-08-20, 07:59 PM
L
Member
Join Date: Nov 2015
Posts: 1,555
Received 93 Votes on 81 Posts
Did you mean you need a GFCI?
There are in-line GFCI that you can attach on your cord.
GFCI (including GFCI receptacle you mentioned) is not a breaker and doesn't provide overload protection.

If you really need a breaker for overload protection, there are small pop-up style breakers. They are often used on compressor motors. You will have to figure out what size breaker you need.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: