Gfci outlet

Reply

  #1  
Old 06-20-20, 09:57 AM
Z
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2018
Posts: 485
Received 0 Votes on 0 Posts
Gfci outlet

Hello,

I have 4 outdoor outlets at my house. None are gfci. We rarely use them.

i tried using one today for a speaker and the outlet innards are loose. The plug goes in loosely and doesnít connect.

Iíd like to replace it. Is wiring a gfci any different than a regular plug? I recall reading that it can be wired to protect other outlets further down the line. Right now, I donít know if all the it door plugs are in the same circuit. I donít think they are.

I really just want to replace this one outlet which wonít accept a plug.
 
  #2  
Old 06-20-20, 11:22 AM
M
Member
Join Date: Sep 2019
Location: Canada
Posts: 1,521
Received 159 Votes on 146 Posts
Yes just replace it with a GFI.

The GFI will have a line ands a load side.
Just do not hook up any wires to the load side, They are for outlets further down the nine.
 
  #3  
Old 06-21-20, 05:38 AM
A
Member
Join Date: Mar 2014
Posts: 571
Received 23 Votes on 22 Posts
And also be sure you use a weather rated box, in use bubble cover and that the GFCI receptacle is also weather rated "WR".
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: