Installing 5881EN


  #1  
Old 01-09-05, 09:37 AM
Ademco_128FB
Visiting Guest
Posts: n/a
Installing 5881EN

I acquired a used Vista-128FB control panel and am trying to program it. I believe I have it mostly programmed. I have three FA560KP keypads that I successfully got working (one for programming of course); all for one partition. I plugged in the 5881EN with an address of 07, added it in the devices programming mode as an RF reciever. Then added the only two wireless transmitters I have as zone 1 and zone 2 in the partition (with their addresses). However, I cannot seem to get the system to recognize the wireless devices. Is there some extra programming for the 5881 or some other step to enroll the transmitters? When I falut the transmitters I see the 5881 blinking but nothing happens (is shown on the keypad or triggers an alarm when armed). Sorry, I am a newbie but fairly technical - NOT when it comes to alarm systems though - even though I have all the manuals. Please help!!!!
 
  #2  
Old 01-10-05, 03:13 PM
M
Member
Join Date: Sep 2004
Posts: 29
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
5881

Try changing the device address to 06 instead of 07, device type is a 3. Change the zone numbers to the next available open zone, instead of 1 & 2, as I suspect there are already devices on those zones. Zones are numbered overall, instead of by partition.
When you program the zone, make sure input type is a 3 (wireless transmitter). Then enter the serial number (or just use a magnet to trip the device). It should work.
 
  #3  
Old 01-10-05, 03:37 PM
M
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 15,626
Received 321 Upvotes on 296 Posts
If I remember ademco wireless right, the wireless devices cannot overlap the hardwired zones on a lot of the panel models. You may have to move up to zone 10 ( 9 isreserved for something as well). I have a vague memory of ademco all wireless systems always starting with zone 10.
 
  #4  
Old 01-11-05, 12:31 AM
Ademco_128FB
Visiting Guest
Posts: n/a
Thank you

Thank you for the suggestions, I will give them a try. I appreciate the quick repsonse to my question! It's great to know they are helpful and kind people out there
 
  #5  
Old 01-11-05, 04:28 PM
Ademco_128FB
Visiting Guest
Posts: n/a
The wireless receiver is still is not working...

Despite what the control panel sticker says (it shows the circuit board for a 5881), the circuit board in the reciever is a 5882-3ENL. From what I understand, this is for Canada - whatever that means. However, the install PDF from Ademco says they operate on the same frequency and make no mention about how they might be different...or not.

Are the 5881 and 5882 the same? Do they, or should they, be compatible with the same transmitters?
 
  #6  
Old 01-11-05, 06:22 PM
S
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Nov 2002
Location: Atlanta, Ga
Posts: 2,627
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Looks like it may only be compatible with the export versions:
From Ademco MyWebTech support site:
Compatible:
SELECT-KT1
VIA-30PSE
VISTA-10
VISTA-10EX
VISTA-10EXSE
VISTA-10SE
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: