ADT safewatch pro 300en

Reply

  #1  
Old 07-15-05, 07:00 PM
ban
Visiting Guest
Posts: n/a
ADT safewatch pro 3000en

Hi guys,

I just moved in an appartement with a safewatch pro 3000en, i was able to enter in programing (i think) and when i tried to reset to factory default
(*97) the keypad displays "00" then "ad" then "17".

What's happening?
Does one of you know where i could find the installation and setup guide (K5305V3 or higher)

Thanks
ban
 

Last edited by ban; 07-15-05 at 07:14 PM.
Sponsored Links
  #2  
Old 07-16-05, 09:12 AM
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,239
Received 32 Votes on 31 Posts
You won't likely find the safewatch manual, but the one for Honeywell/Ademco Vista 20P will do the trick.

I hate to say it, but you probably shouldn't have keyed in that defaulting command. Now you will have to reset all of the zones and options from scratch. Not knowing how your zones were configured, I can only hope that the installer left his worksheets in the system.

What you _needed_ to do was simply read back the installer code by keying #20, and used that to program a new master code.

I'm not sure about that display sequence. Normally 00 is a reference to a wireless keypad. The toubleshoot list doesn't show "ad" (could it be dd?). It almost sounds like you have it in walk test.

Try entering 1234 + 1(off). If you defaulted the system, that's the default master code. But you do have a lot of programming ahead of you.
 
  #3  
Old 07-16-05, 09:52 AM
ban
Visiting Guest
Posts: n/a
Thanks for the reply,
the keypad is not wireless, i tried 1234 + 1 : nothing.
In the sequence it's "Ad", no matter what i try the sequence won't stop, even the panic buttons don't work.
The marking on the processor is "Honeywell WA3001-2.5".
For the programming, the installer left the addresses in the door of the panel ex:010-8672= 17-front door.
The only manual i have the programming guide and installation notes (35 pages).
Is there another way to reset the unit?, hardware i mean.

Thanks
Ban
 
  #4  
Old 07-16-05, 12:20 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,239
Received 32 Votes on 31 Posts
Try powering the system down (disconnect battery, then AC power). Restore AC power and within 50 seconds press * + # a the same time. Normally this will bring the system up in program mode. If this doesn't work, it is possible that the system was shut down using downloader software.
 
  #5  
Old 07-16-05, 12:38 PM
ban
Visiting Guest
Posts: n/a
No succes, but i found the installation and set-up guide for vista-20p/ps series.
I'll do some reading, let me know if you have other ideas.

Thanks for your help
 
  #6  
Old 07-16-05, 08:21 PM
Member
Join Date: Sep 2004
Posts: 33
Received 0 Votes on 0 Posts
One other idea: try powering down as described above, but have a friend hold down *+# at the same time you power up. This may get you into programming.
 
  #7  
Old 07-16-05, 09:15 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,239
Received 32 Votes on 31 Posts
I have a further answer for you. Another post sent me to the instructions for the 6150RF keypad (which does have a wireless reciever), which is the keypad I believe to be the one on your system. Upon power up, or exit from program this keypad displays "Ad"; the keypad address; and the wireless reciever address.

The first or only keypad for your panel should be set at address 16. I suspect you cleared the keypad address in your attempt at default.

Power down. Within 30 seconds of power up press 1 + 3. There should be 3 beeps and the display should show two dashes and two zeros flashing. If anything else shows, press *. Otherwise, press 1, you should see cA: enter 16*. It should beep twice, and display rA. Enter 00*. Wait a minute, and it should return to run mode. Press any key to display system status. At that point the keypad should work for you to be able to access the panel (not keypad) programming.
 
  #8  
Old 07-16-05, 10:04 PM
ban
Visiting Guest
Posts: n/a
mr.ron,
you're the man, it worked. the only thing is after i did what you told me (1+3 then 3 beeps ect.) the keypad started beeping (beep-beep-beep) without stopping, i had to unplug the unit and then there was the famous d1.
so now i just have to re-program the system.

Thank you very much for your help, you know your thing! 3
Ban
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: