ADT System with DSC SCW9047 Missing Motion Sensor

Reply

  #1  
Old 02-11-14, 07:34 PM
J
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
ADT System with DSC SCW9047 Missing Motion Sensor

I recently moved into a home with an ADT system with a DSC SCW9047. One of my zones (basement) is a motion sensor, but the motion sensor is nowhere to be found in the house. Who knows what happened to it from the previous owners...Without it, I can only arm by bypassing the zone. I am aware how to do this, but it is a lengthy process when in a rush out the house. Can I remove/delete this zone? Can I buy a replacement motion sensor? If I am able to buy a replacement, how easy is it to program into the system? Any other suggestions???

I do have the master code if needed.

Thank You.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-12-14, 06:16 AM
M
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,591
Received 77 Votes on 73 Posts
Do you have the master code or the _installer_ code?

The latter is what it takes to get into programming to remove or replace the missing transmitter.
 
  #3  
Old 02-12-14, 07:36 AM
J
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
ADT System with DSC SCW9047 Missing Motion Sensor

Thank you for your assistance, I am not aware of the Installer Code. Is their a means of trying to identify this?
 
  #4  
Old 02-12-14, 08:03 AM
J
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
ADT System with DSC SCW9047 Missing Motion Sensor

I did find the Installer Code after doing a little research. Am I now able to add/delete zones and add/delete sensors?
 
  #5  
Old 02-12-14, 02:25 PM
M
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,591
Received 77 Votes on 73 Posts
Yup.
Installer manual: http://www.alarmhow.net/manuals/DSC/...n%20Manual.pdf

You go to program with *8 [installer code]
804
Enter the zone number, then either key in the new device serial number, or delete the old one.

You may have to go to zone programming and reset that zone number as a null zone.
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: