Dsc alarm pc1616 help needed

Reply

  #1  
Old 06-29-15, 04:51 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2015
Posts: 3
Dsc alarm pc1616 help needed

Hi, I just finished programming my alarm system and I'm having trouble with the zone 1 which is my front door programmed on delay 1 settings. When I arm the system all seems normal the door icon disappear when i open and shut the door but when i reopen the door to test the entry delay, the alarm goes off instantly. Even if I set delay 1 to 30 30 30, alarm always goes off when i open the door.

Thanx for the help!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-29-15, 05:05 PM
Member
Join Date: Jun 2011
Location: USA
Posts: 293
Check your zone type in 001, first set should be 01.

005 sets entry 1, 2, and exit. From what you desrcibed they are all. 30 seconds which is fine but just wanted you to be aware.
 
  #3  
Old 06-29-15, 05:27 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2015
Posts: 3
First zone in 001 is set to 01 but problem still persists, is there another option somewhere to have the siren sound the alarm that would bypass the entry delay?
 
  #4  
Old 06-29-15, 06:16 PM
Member
Join Date: Jun 2011
Location: USA
Posts: 293
Double check 014 option 4 is off. Only 7 on by default.
section 101 5 is off in attributes...

Cant really think of anything else
 
  #5  
Old 07-01-15, 12:28 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2015
Posts: 3
Update...

The siren only goes off on delay entry if the door chime option is enabled on the keypad. Is there a way to keep door chime (wife really wants that option) and not have the siren go off?? Or is it maybe a defective board?


Thanx for the help!
 
  #6  
Old 07-01-15, 02:49 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,014
Likes Received: 10
Make sure you are completely timed out. DSC panels have an exit error feature that is enabled, by default, that makes the siren sound if a door is opened right at the end of the exit delay time out.
 
  #7  
Old 07-03-15, 09:17 AM
Member
Join Date: Jul 2015
Location: Canada
Posts: 4
I think MrRonFl is on the right track. Turn off Option 6 in section 013 to disable 'Audible Exit Fault' and see if you're still having the issue.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes