Permanantly removing a four wire glass break detector?


  #1  
Old 07-10-15, 09:40 AM
P
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2015
Location: USA
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Question Permanantly removing a four wire glass break detector?

Hi,
My control panel is a ULC PC5010/PC5015 with an Intellisense FG-1625T four wire glass break detector.
i want to permanently remove this detector, two rooms have been opened into one, and the other room had another of the same detector, each wired to it's own zone in the box.
I believe that if I simply disconnect the power and signal wires for this device at the box (4 wires total), it will show as an error on the control panel?

Thanks for any help.

All the best,

Paul
 
  #2  
Old 07-10-15, 01:46 PM
M
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 17,594
Received 241 Votes on 220 Posts
Replace the zone wires with a 5.6k resistor (green blue red for the first 3 stripes), and you are good to go.

If they set your system to not need resistors, a simple wire jumper will do the trick.
 
  #3  
Old 07-11-15, 07:37 AM
P
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2015
Location: USA
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Thanks Mr. Ron. I tried a jumper and all seems to be working great.
If it requires a resistor rather than a simple jumper, would the system give a fault code right away?

Paul
 
  #4  
Old 07-11-15, 08:49 AM
B
Member
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,312
Received 0 Votes on 0 Posts
It would not indicate ready - would show a fault if a resistor was needed.
 
  #5  
Old 07-11-15, 09:32 AM
P
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2015
Location: USA
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Ok great, thanks again.

Paul
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: