Need Help! ADT Safewatch Pro Custom chirp/error

Reply

  #1  
Old 09-12-15, 05:42 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2015
Location: USA
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Need Help! ADT Safewatch Pro Custom chirp/error

Hi Everyone!

Recently moved into a new house that has a pretty nice ADT Safewatch Pro Custom (all wireless) installed. 2 of the sensors had been damaged so I was able to remove them from the system (using installer codes and help from other forums). However, I'm worried I might have pressed a few wrong buttons during the process...I woke up this morning to a chirp roughly every 30 seconds that I was able to stop once I disarmed the system a couple of times.

My question is this: the top left of the screen on the keypad has the number "1" which it never did before....also, the "Ready" LED occasionally turns off and then turns back on. Does anyone know what the number "1" is referring to and if I can get rid of it? Is it a partition? Any help would be greatly appreciated--thank you.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-12-15, 06:36 AM
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,165
Received 25 Votes on 24 Posts
It's referring to the partition. Could you have accidentally changed the keypad partition assignment to "common" in programming location *190, or assigned a zone to multiple partitions?

A "ADT Safewatch Pro 3000" is a modified Vista 20p.
Installer manual: http://www.nationwidesecuritycorp.co...all-Manual.pdf.

For the ready turning off and on; press * to show what zone is open.

User manual: http://www.security.honeywell.com/do...a15p_20pUM.pdf
 
  #3  
Old 09-12-15, 07:02 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2015
Location: USA
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Thanks for the quick reply MrRonFL. It's definitely possible I fatfingered a partition accidentally. I was doing some of the programming last night and it started chirping at round 6:30 this morning.

I have the main keypad downstairs and a secondary keypad upstairs....what's the best way to delete or correct this partition problem so it goes back to the way it was?
 
  #4  
Old 09-12-15, 10:25 AM
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,165
Received 25 Votes on 24 Posts
Double check any changes you made and compare the zones to other, pre-existing zones. It's a "one of these things is not like the other" sort of problem.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: