Door alarms no longer sound on Safewatch QuickConnect Plus system


  #1  
Old 03-20-16, 08:52 AM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2016
Posts: 28
Received 0 Votes on 0 Posts
Door alarms no longer sound on Safewatch QuickConnect Plus system

I have an unmonitored Safewatch QuickConnect Plus system by ADT, which is essentially a Honeywell Lynx Plus alarm. The two door alarms no longer work. A few days agobit stopped saying "beep beep front door" and error 02 and 03 show up on the keypad.

We changed the batteries and fiddled with the alignment of the door sensors. What else can we try?
 
  #2  
Old 03-20-16, 09:55 AM
M
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,986
Received 130 Votes on 121 Posts
If you have made no changes to zone/transmitter programming; and you are sure the battery covers are in place (closing the tamper switches), then the only thing remaining is that the transmitters have failed.

The only fix for that is to delete those two transmitters and enroll two new ones in their place.
 
  #3  
Old 03-21-16, 04:57 PM
C
Member
Join Date: Nov 2009
Location: Maryland, USA
Posts: 1,090
Received 43 Votes on 40 Posts
In rare instances, I've seen a couple of bare-bones alarm systems that covered only two doors.

Silly Question: Do you have any zones other than 02 and 03 in your system that are still working properly?

If you have a motion sensor, what zone is it on?
 
  #4  
Old 03-22-16, 03:05 AM
M
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,986
Received 130 Votes on 121 Posts
One thing I didn't think of. Did you check to see if the "chime" function is currently turned on?
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: