Simon 2 sensor replacement?

Reply

  #1  
Old 06-02-18, 07:11 AM
M
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2007
Location: Eastern CT
Posts: 150
Received 0 Votes on 0 Posts
Simon 2 sensor replacement?

Yes, I'm still using an old Simon 2 from the early aughts. Up until a few months ago it was working fine. However, one window sensor keeps false alarming in the middle of the night. I have tried installing a new battery and checked that the window is closed properly, etc. but it keeps happening on same sensor. I can't find anyone selling sensors specifically for Simon 2 (even used) but have seen a couple of posts that suggest a Simon 3 sensor would work. Does anyone know if this is true or knows of a place that might sell used Simon 2 sensors? The system was originally installed by ADT and we have since not renewed the contract and just use the system as a basic break in alarm. Another alternative might be to swap with a sensor from an upstairs window and then bypass that sensor. If I can figure out how to program a bypass...
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-02-18, 10:50 PM
M
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,645
Received 89 Votes on 83 Posts
The current generation of Interlogix transmitters will work just fine with a Simon 2.

https://www.interlogix.com/intrusion...reless-sensing
 
  #3  
Old 06-03-18, 04:21 PM
M
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2007
Location: Eastern CT
Posts: 150
Received 0 Votes on 0 Posts
Thanks very much Mr. Ron.
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: