Moose 1100 Battery test

Reply

  #1  
Old 08-13-19, 04:59 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
Upvotes: 0
Received 0 Votes on 0 Posts
Moose 1100 Battery test

Battery LED flashing so I did the battery test and a weak battery was indicated. Battery tested okay with a voltmeter, but I did try a different battery anyway. Same indication - LED flashing. I unplugged the AC transformer and the system shut down, which tells me that there is a problem with the DC supply. I haven't had time to go back to work on the unit, but any suggestions as to what to look for? Any schematics, anybody? The first thing I will check tomorrow, of course, is a blown fuse.
Another question, it seems like I lost the programming when the power was disconnected. Does that sound right?

Thanks,
 
Sponsored Links
  #2  
Old 08-13-19, 08:24 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: Gainesville, FL, USA
Posts: 16,142
Upvotes: 0
Received 23 Votes on 22 Posts
There is a battery fuse on the Z1100. And the programming on these _can_ be corrupted if they lose power on a failing battery (older generation tech).

Bear in mind, that, at it's newest, this system is 20+ years old; so it's not impossible that the battery charger system has simply given up the ghost.

The fuses are on the lower edge of the main board. You may have to remove the dead front shield over the board components.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: