reznor f50

Reply

  #1  
Old 10-07-19, 04:40 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
reznor f50

I have reznor f50 the pilot light lights well as I just changed the thermocouple but when turn the furnace to on it runs for about a minute till it gets hot the fan starts and runs for a minute then everything goes out the furnace and the pilot would it be the flame sensor
 
Sponsored Links
  #2  
Old 10-07-19, 05:06 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 52,706
Received 344 Votes on 322 Posts
Welcome to the forums.

If both the pilot and the burner go out..... that would still point to a thermocouple issue.
The thermocouples job is to keep the pilot lit. Once the pilot is lit..... the burner is lit.

However..... the F series is shown as using an intermittent pilot....... not a standing pilot.
Maybe there is more than f50 in the model number ?

Reznor F series heaters (pdf)
 
  #3  
Old 10-09-19, 05:35 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Thanks there is nothing other than the f 50 in the model number the furnace was working fine a couple weeks ago then started this just shutting down tested thermocouple and was low so replaced with new one pilot lights a lot faster then before and will run until thermostat turned up then burners start up and runs for few minutes then everything shuts down and have to relight everything
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description: