Wrong burner sparking/ no spark rear left and center

Reply

  #1  
Old 05-01-20, 04:43 AM
M
Member
Thread Starter
Join Date: May 2020
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Wrong burner sparking/ no spark rear left and center

Hello everyone and thank you for listening to me. I have a Kenmore stove/oven model number 790 72909015. It has four burners and a center burner. The right side works fine. The left front ignites properly. When I turn on the left rear to light I hear clicking and see sparking in the left front and nothing in the left rear. I can like that one with a match. When I try to light the center I get the same situation I see sparking I hear clicking in the left front! I do not see a spark at the center burner. Again I could like that burner with the match. Thank you in advance for advice. I hope everyone is safe!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-01-20, 11:47 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 59,772
Received 1,189 Votes on 1,100 Posts
Welcome to the forums.

When any gas valve is turned on..... all burners spark at the same time.
The spark module has individual outputs to each burner but your problem sounds like it's at the igniter. In the picture the arrow is pointing to the igniter. That needs to be clean so that the spark doesn't arc across it but from it to the burner.

Name:  burner.JPG
Views: 29
Size:  48.9 KB
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: