Forced air furnace problem

Reply

  #1  
Old 11-28-02, 10:42 AM
tlian
Visiting Guest
Posts: n/a
Red face Forced air furnace problem

I have an General Electric gas fired forced air furnace, (Ambassador Mark II, model#: BLD080F936B1). The system is controlled by a Honeywell Magicstat/32. When I try to trun on the heating, the pilot fire could be lit, but the furnace could not be on. The pilot fire usually was on for about 20 seconds, than shut. Than it lit again and shut again. it kept doing this "on and off" and making the clicking sounds, but the furnace was never able to burn. I jump the wires behind the thermostat according to the instruction manual, it did not help:-- Pilot was on, but the furnace did not burn. Can you tell me what the problem is? If the problem is on the gas valve, is it an easy fix or can I do it by myself? Appreciate your help!

T-G
 
Sponsored Links
  #2  
Old 11-28-02, 03:59 PM
GregH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Jan 2001
Location: Manitoba
Posts: 9,903
Likes Received: 3
tlian:
It sounds like it would be best if you call a service company to check this out.
You need test equipment to check components and it would be simpler for a tech to do this.
Also, it is unsafe to make repairs to gas equipment if you are not familiar with proper repair procedures.
 
  #3  
Old 12-02-02, 09:49 AM
tlian
Visiting Guest
Posts: n/a
Thanks!

I will have someone come to fix it. I also consider going for a new heating furnace.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes