heat pump

Reply

  #1  
Old 02-09-03, 08:56 AM
t_lady
Visiting Guest
Posts: n/a
heat pump

I have a heat pump problem. When my heat comes on it blows cold air ,then my aux.heat comes on and blows warm air. This continues the entire time my unit is on . Is this how a heat pump works and if so ,what should I set my temp. setting at?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-09-03, 09:10 AM
hvac4u's Avatar
Member
Join Date: Aug 2001
Location: NW atlanta
Posts: 3,147
Received 0 Votes on 0 Posts
sounds like

first stage heat (pump) is not operating properly. is the outdoor unit running? can you give us an idea of the air discharge temp?
 
  #3  
Old 02-09-03, 09:23 AM
t_lady
Visiting Guest
Posts: n/a
heat pump

My outdoor unit is running.But when it comes on the unit blows out cold air the entire time it is in heat mode ,then the aux. heat comes on and blows warm air. The thermostat reads that the unit is maintaining the set temp, which I had set at 78 .But My Elecricity Bill went from $86.00 a month to $325.00 a month. And I'm being told that my unit may be the problem.
 

Last edited by t_lady; 02-09-03 at 09:56 AM.
  #4  
Old 02-09-03, 10:54 AM
fjrachel
Visiting Guest
Posts: n/a
Have the heat pump checked. With that type of increase in your electric bill, you've got a problem.
 
  #5  
Old 02-09-03, 11:13 AM
t_lady
Visiting Guest
Posts: n/a
heat pump

I've had a tech. come out and this is the third heat pump i've gotten in 6 months. Could it be the indoor unit? Where the heat strips are located? Also the technician who installed my unit in the beginning put the indoor portion (where the heat strips are) under my home, under the floor,and I live in a mobile home. I thought that was odd.
 
  #6  
Old 02-09-03, 05:56 PM
fjrachel
Visiting Guest
Posts: n/a
Single wide or double wide? Is this a package heat pump? What size is it? Heat strips are located in the unit.
 
  #7  
Old 02-09-03, 06:47 PM
t_lady
Visiting Guest
Posts: n/a
heat pump

single wide,2 bed.I've got a heat pump package. 2 tons.
 
  #8  
Old 02-10-03, 01:50 PM
hvac4u's Avatar
Member
Join Date: Aug 2001
Location: NW atlanta
Posts: 3,147
Received 0 Votes on 0 Posts
confusing

package unit, yet strips are under the house, and 3 heat pumps in 6 months? something is bad wrong. the heat pump portion is not working, does it work in cooling?
 
  #9  
Old 02-10-03, 03:55 PM
t_lady
Visiting Guest
Posts: n/a
re:

Yes the air works fine .I'm just having this problem with the heat.In heat mode it's cold.
 
  #10  
Old 02-10-03, 05:11 PM
hvac4u's Avatar
Member
Join Date: Aug 2001
Location: NW atlanta
Posts: 3,147
Received 0 Votes on 0 Posts
can you

determine air discharge temp at register with heat strips off?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: