Gas Furnace Problem


  #1  
Old 03-04-03, 08:17 AM
cas1094
Visiting Guest
Posts: n/a
Question Gas Furnace Problem

I have a Lennox G20 Whisperheat. Its about 6 years old and has just developed this problem within the last few days. The problem is sometimes the pilot will not light. When its not working there will be one loud click but the pilot will not light, then a few minutes later the fan turns on, blowing air. It will light if you turn the system off for about 5 minutes then turn it back on. A green light on the intermittent pilot blinks on and off when its not working. We have blown compressed air on everything, and the filter is clean. Any ideas what it might be?
 
  #2  
Old 03-05-03, 05:37 AM
GregH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Jan 2001
Location: Manitoba
Posts: 10,234
Received 65 Votes on 60 Posts
cas1094:
The first place to start is with a complete servicing.


http://www.growinglifestyle.com/article/s0/a111199.html
 
  #3  
Old 03-05-03, 06:41 AM
hvac4u's Avatar
Member
Join Date: Aug 2001
Location: NW atlanta
Posts: 3,145
Received 0 Votes on 0 Posts
which ignition does it have?

spark or hot surface ignition? if it is a spark, remove the wire from the board leading to the sparker itself. if is is not a spade connector, and merley a flat wire end, cut one inch off an re install it into the board. this is a common problem, not sure if it is your model
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: