Electrical

Reply

  #1  
Old 07-17-03, 08:04 AM
peevine21
Visiting Guest
Posts: n/a
Question Electrical

Going to put in a 220 circuit breaker box in does any one know if 02 or 03 wire a requirement going to the out side line or either one will work just fine.
 
  #2  
Old 07-17-03, 11:00 AM
Ed Imeduc's Avatar
Member
Join Date: Aug 2002
Location: Mountain Williams Missouri
Posts: 18,386
Received 0 Votes on 0 Posts
wire

HOw big is, or how many AMP 's in this new panel????? then this will tell you what size wire. ED
 
  #3  
Old 07-17-03, 08:56 PM
peevine21
Visiting Guest
Posts: n/a
thanks for your answer but 220 amp box requires a 03 wire anything up to 150 amp 02 wire is required. just found out today thanks for your time to answer Ed.
 
  #4  
Old 07-18-03, 09:40 AM
T
Member
Join Date: Jan 2002
Location: Chicago
Posts: 1,915
Received 0 Votes on 0 Posts
Are you talking about a 200A panel and a 150A panel and you're asking about the feeder gauge? No AC that I've seen required a 150A circuit.
If this is a subpanel you'll need to run a 4 wire feeder (2 hot/neutral/ground).
 
  #5  
Old 07-18-03, 10:31 AM
Ed Imeduc's Avatar
Member
Join Date: Aug 2002
Location: Mountain Williams Missouri
Posts: 18,386
Received 0 Votes on 0 Posts
A/C

Mmmmm now is that 02 and 03 wire in Just TW for a 60C rating or THW, RHW for a75C rating or a SE-U & SE-SER , RHH for a 90C rating .Also is that copper or alum.? So you see there is a lot to look at .

Your ok with the "3/0" copper THW for 200 amp ED
 
  #6  
Old 07-21-03, 07:33 AM
peevine21
Visiting Guest
Posts: n/a
Thanks trinitro for your responce got all the info I need take care and thanks.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: