Heatpump- outside unit not working

Reply

  #1  
Old 08-11-03, 09:11 AM
Z
zampak
Visiting Guest
Posts: n/a
Heatpump- outside unit not working

I have Goodman heatpump CPKJ48 and Honewell Chronotherm III thermostat. The tech came by couple of days ago to replace the leaky cap. The Heatpump unit worked properly for about three days. Now, its dead again.

Here are the symptoms.

1. The inside unit fan runs. The thermostat does give a – cool on indicator according to temp. The outside unit fan is not spinning. I think the condenser is also not running as there is only the small hum due to solenoid.

2. I checked on the breaker. The AC breaker was tripped. I reset it. Left it there for a few minutes. I turned off all – furnace and AC breakers. And later on turned them on. Again – the symptoms are same. The outside unit doesn’t come on. Can anyone comment on why the breaker generally trips?

3. I looked in the attic at the air handler unit. The breakers there looked fine. I reset them also. No change.

4. Can the thermostat go bad such that this can happen? Is there some way to force the outside unit to run to rule out the thermostat?

5. I tried spinning the fan with a stick. No success.

Thanx for your help.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 08-11-03, 10:15 AM
Ed Imeduc's Avatar
Member
Join Date: Aug 2002
Location: Mountain Williams Missouri
Posts: 18,389
Received 0 Votes on 0 Posts
A/C

Id call the tech back. I dont think its anything he did. But if the outside unit pops the breakers. You have to ring out the unit to find out what is wrong with it. You cant force it to run if it keeps popping the breakers ED
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: