Turns on but doesn't last

Reply

  #1  
Old 10-19-04, 04:57 PM
K
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2004
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Turns on but doesn't last

Having trouble getting my furnace going & it's getting cold fast up here in Canada.

Anyways I am able to light my pilot & it continues to burn as long as I hold down the button. It will continue to burn even after that for approx. 1-2 min. & then cuts out, even if I turn on the thermostat, the hole thing starts heating up & then goes out within the 1 - 2 min.
Is this most likely the thermal coupler? I'm willing to try replacing it myself but I would love to get some encouragement that I am likely fixing the right thing.

Also I have already vacuumed it & blown it out with my air compressor.

kd
 
Sponsored Links
  #2  
Old 10-19-04, 05:10 PM
hvac4u's Avatar
Member
Join Date: Aug 2001
Location: NW atlanta
Posts: 3,147
Received 0 Votes on 0 Posts
i would definately replace the thermocouple first, most likely the problem. if not let us know!
 
  #3  
Old 10-21-04, 09:50 AM
K
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2004
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Talking

replaced thermocouplke & now have a warm home, thanks alot!
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: