Trane XL-12000


  #1  
Old 02-20-05, 09:07 AM
AVRECON
Visiting Guest
Posts: n/a
Trane XL-12000

Hey guys, I have a Trane XL-12000 gas pack unit with a heating problem. Sometimes the unit runs fine and at other times it won't. The unit is calling for a new board, but I'm wondering if there is something else going on with the unit. Like I was saying sometimes it runs fine and will get the house up to temp. Other times it will come on for a few minutes and shut off, while the t-stat is still calling for heat. It has more problems the colder it is outside. I have checked all of the safeties for continuity and all checked out fine. I pulled the flame sensor out and cleaned it, not that it was really in bad looking shape anyway but I thought it couldn't hurt. I'd appreciate any ideas on what to look for.
 
  #2  
Old 02-21-05, 04:29 AM
mattison's Avatar
Member
Join Date: Mar 2003
Location: Cinti, OH
Posts: 5,548
Received 0 Votes on 0 Posts
How do you know that it's "calling for a new board" ?? The circuit board is the brains of the unit and if it's getting screwy the system can do all kinds of funky things.
 
  #3  
Old 02-21-05, 05:14 AM
AVRECON
Visiting Guest
Posts: n/a
Because the code that I'm getting says it's calling for a new board. I'm going to check the burners and heat exchanger this morning and see if they look ok.
 
  #4  
Old 02-21-05, 06:35 PM
AVRECON
Visiting Guest
Posts: n/a
It turned out to be the board, unit is runnin great.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: