YorK Stellar Plus Gas Furnace Blower Problems

Reply

  #1  
Old 03-07-05, 05:51 PM
BoxerDad
Visiting Guest
Posts: n/a
YorK Stellar Plus Gas Furnace Blower Problems

Hello All,

When running my furnace blower in the "Fan On" mode, no heat, it runs for approximately 5 minutes then shuts down for approximately 1 minute and starts running again.

When I run the heat and have the fan on the "AUTO" mode it runs fine throughout the heating cycle.

I ran my central air with 'Fan on Auto and this also caused the fan to cycle off.

It seems to be related to the motor running on High Speed.

Any help wpould be much appreciated. By the way this is the second Blower Motor in 13 years, with the first being repalced after just 4 years.


Need help with this , can't believe it's another motor.

John
 
Sponsored Links
  #2  
Old 03-07-05, 07:57 PM
Jay11J's Avatar
Member
Join Date: Sep 2001
Location: Rochester, Minnesota
Posts: 18,427
Received 0 Votes on 0 Posts
Have you tried changing the blower motor speed?

If it does the same thing when you change the fan "on" speed, then it maybe the control board?

If it doesn't do it when you change the speed, then it's the motor.

Ductwork undersized? Filter kept clean?
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: