Carrier Weathermaker 9200


  #1  
Old 12-20-06, 10:24 AM
I
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Carrier Weathermaker 9200

Hi - My Carrier Weathermaker 9200 quit on me. The thermostat went dark (no power). Upon opening the case, the red LED was dark. I checked and confirmed the 110v AC power was OK and I checked and confirmed the 3 amp fuse on the circuit board was OK. I put a multi-meter on one the neutral leads on the board, the other on the L1 BKWR lead and closed the interlock switch the meter indicated the power OK. I disconnected all thermostat wires from the block on the board, turned the power on, closed the interlock switch and jumped the TEST/WIN to the Com24V with no results. The board did not go through the test. No blinking LED, no sounds, no nothing. Any ideas on what to try next? Thanks.
 
  #2  
Old 12-20-06, 10:44 AM
J
Member
Join Date: Oct 2005
Location: USA
Posts: 1,017
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Check for 24 volts ac at the transformer secondary and check for 120 volts ac at the primary.
 
  #3  
Old 12-20-06, 02:48 PM
I
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Thanks for the direction. Can I assume that if I do not get a reading from the transformer that it needs replacement?
 
  #4  
Old 12-20-06, 03:19 PM
N
Member
Join Date: Jun 2006
Posts: 121
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
yes, be sure you have 120 volts to the transformer, and if you dont have 24 coming out then its shot and will need replaced. you can get a universal transformer for pretty cheap.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: