Oil furnace troubleshooting

Reply

  #1  
Old 12-16-07, 10:38 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2003
Location: NY
Posts: 32
Received 0 Votes on 0 Posts
Oil furnace troubleshooting

I was doing a little wiring yesterday and in the process shut down power to my Thermopride OL5-85 oil furnace a couple times via the circuit breaker in my panel. Now, the furnace isn't working.

If it helps there are some pictures of the wiring here.
  • Nothing is running. Not the fan, the pump, or the burner.
  • The reset button has not popped up and the light does not come on if I use the lever to manually pop the button.
  • I've double-checked that I'm getting power to the fan center.
  • I'm not getting 24V between any of the terminals on the thermostat terminal board
  • Power is being supplied to the fan limit control leads.
  • The fan does not come on when I set the fan limit control switch to manual.

Any suggestions as to how I can go about troubleshooting this would be greatly appreciated!

Thanks in advance,

Mark
 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-17-07, 06:55 AM
Member
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,021
Received 0 Votes on 0 Posts
At the fan center, did you check hot to gound or hot to neutral? Maybe you opened a neutral somewhere?
 
  #3  
Old 12-17-07, 09:37 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2003
Location: NY
Posts: 32
Received 0 Votes on 0 Posts
You got it. I'd checked to hot to ground. Neutral wire was loose in the panel.

Thanks!!!
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: