Trane xl 80 blower not working

Reply

  #1  
Old 10-10-08, 10:30 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2008
Location: Pacific.
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Trane xl 80 blower not working

I have a Trane xl80 about 14 years old. The ignition is fine--I turn on and the fire goes about 5 minutes and it was really warn. But the blower not working and ther fire will die in about 5 minutes. Really need help.
Thanks.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 10-10-08, 03:13 PM
Jay11J's Avatar
Member
Join Date: Sep 2001
Location: Rochester, Minnesota
Posts: 18,427
Received 0 Votes on 0 Posts
Does the blower run when you set the t-stat's fan switch from AUTO to ON?

If nothing happens can be a couple of things... But if the fan does run, then we need to get the meter out to see if you are getting power on the "heat" tap on the board.
 
  #3  
Old 12-21-08, 08:40 AM
Member
Join Date: Dec 2008
Location: Pacific
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Originally Posted by Jay11J View Post
Does the blower run when you set the t-stat's fan switch from AUTO to ON?

If nothing happens can be a couple of things... But if the fan does run, then we need to get the meter out to see if you are getting power on the "heat" tap on the board.
It doen't seem that this issue was discussed after your reply. I have the same problem and NO, the blower fan does not come on when I swithch from auto to on.
 
  #4  
Old 12-21-08, 06:50 PM
Jay11J's Avatar
Member
Join Date: Sep 2001
Location: Rochester, Minnesota
Posts: 18,427
Received 0 Votes on 0 Posts
You need to get the meter out and see if you got power coming onto the tap where the blower motor wires up to on the board.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: