Gibson Gas valve?

Reply

  #1  
Old 05-19-09, 07:19 PM
C
Member
Thread Starter
Join Date: May 2009
Location: Southern NJ
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Arrow Gibson Gas valve?

i have 3 yr old gibson(nordyne) GL1RA 090C 12B and i now have no heat. led flash 4, inducer runs, ignitor glows, then shuts down without a flame. 4 or 5 tries later shuts down flash4. i think the main board may be faulty, with the wires removed from the gas valve i get 11.4 volts across the bwn and yel wires. when the gas is demanded (after ignitor warm up) the voltage drops to 0 v. am i correct in thinking this two wire gas valve should have 24 volts when commanded open and 0 volts off?? with the valve plugged in i get .26 volts off and 0 volts when commanded across the two wires on the main board connector. anyone seen this? or have a recommended test for me to try?

gas valve coil resistance 2.04 M Ohms




i recently replaced the inducer vacuum switch, it was sticking and gave a a flash 3 about 2 months ago
 

Last edited by Chris Snyder; 05-19-09 at 07:29 PM. Reason: more information
Sponsored Links
  #2  
Old 05-20-09, 06:46 AM
C
Member
Thread Starter
Join Date: May 2009
Location: Southern NJ
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
ac-dc voltage

when i realized the voltage was ac not dc, i retested, during my tests the furnace fired and has been good ever since. hopefully its fine, but is anyone has seen this and recommends what to check next time, let me know


thanks
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: