goodman ignitor problems

Reply

  #1  
Old 01-06-10, 10:22 AM
S
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2010
Location: WV
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Question goodman ignitor problems

I have a Goodman GMPN060-3 gas furnace. The ignitor will heat up and the furnace will ignite but will then go out. I have replaced the ignitor but did not help. Does anyone have any other suggestions?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-06-10, 11:03 AM
SeattlePioneer's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2007
Location: Seattle, Wa
Posts: 5,503
Received 0 Votes on 0 Posts
If the burners shut off 3-5 seconds or so after igniting, I'd try cleaning the flame sensor of the oxides that sometimes get deposited on it and prevent it from functioning.

The flame sensor is on the opposite side of the furnace from the ignitor, and is a small rod that sticks up into the burner flames, with a wire coming down the bottom and going to the circuit board.

Remove the flame sensor and clean it with a wire brush or some fine sandpaper. You don't need to cut into the metal, you are just cleaning the invisible coating of oxides off the rod.

That's maintenance that should be done annually, anyway.
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: