Carrier 58RAV error code 12


  #1  
Old 01-14-10, 04:25 PM
nagra4s's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago area
Posts: 432
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Carrier 58RAV error code 12

I have a "blower on after startup (115v or 24v)" error 12 going on. When I shut down the power for 15 minutes and restart. The unit right away starts the blower and thats it! No attempt to ignite at all. The blower just blows colds air and does not stop. Any suggestions on this would be great. I just need a fishing pole. Thanks Rick

UPDATE: Interesting. Blower ran 90 seconds. Then code 33 starting blinking. Then the glow stick lit and flames. But that only lasted 3 minutes as the flames went out and it blinked 33 again. But a minute or so later the glow stick started and flames. This went on maybe 5 minutes and then cycled all over again. I did change the filter. It was dirty but it has been worst before. It appears that I have heat. Never looked at the furnace in action before. I assume it never cycled back to heat hence the 58 degrees when i got home. Maybe and hopefully it was just the filter. Thanks so much for the replies.
 

Last edited by nagra4s; 01-14-10 at 06:32 PM.
  #2  
Old 01-14-10, 05:07 PM
SeattlePioneer's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2007
Location: Seattle, Wa
Posts: 4,469
Upvotes: 0
Received 1 Upvote on 1 Post
http://www.docs.hvacpartners.com/idc...58p,r-13sm.pdf


I'd go through the component test listed on the bottom of page 9 to see if the various parts will start up and work properly.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: