Rheem Furnace issue

Reply

  #1  
Old 05-10-10, 11:33 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2007
Location: Bloomington, IL
Posts: 172
Received 0 Votes on 0 Posts
Rheem Furnace issue

Good afternoon folks!

I don't have a solid grasp of the terminalogy with furnaces, so I am going to try my best:

When my furnace first motor starts, it takes about 60 seconds until the burner is lit and shortly thereafter, it "kicks on" and heat is coming out of the vents. This is normal.

After a few minutes of running, the burner? shuts off and no air is coming out of the vents, but the furnace motor is still running (the same exact sound it makes during the first 60 seconds when it turns on). I can turn the thermostat to "off" and back to "heat" and the heat will come back on as normal, but its consistently not relighting itself.

I can also turn the switch on the furnace to off and back on and I get the same thing....it works again, but only for one lit cycle.

If I had to guess, the problem is with my ignitor, but I am coming to you guys for some assistance. I can tell you th eignotor has been replaced in the past as indicated on the service sticker, but cannot remember what year off the top of my head.

If you can diagnose the problem, please let me know if it's a DIY project or worth getting someone out to make the repair.

Thanks!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-10-10, 04:13 PM
Member
Join Date: Feb 2010
Location: usa
Posts: 623
Received 0 Votes on 0 Posts
sounds like board is messed up or ur limit switch is cutting the furnace off.
 
  #3  
Old 05-10-10, 07:22 PM
Grady's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware, The First State
Posts: 13,943
Received 5 Votes on 5 Posts
May be simple

This could be a simple fix or not but we can cover a couple of the simple things. First, are all the vents open & not blocked by furnishings including curtins? Is the air filter clean?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: