Trane XR80


  #1  
Old 06-11-10, 11:45 PM
R
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2010
Location: USA
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Trane XR80

My filters were dirty and I think it caused a limiting switch to kick off the gas. Is there a reset button to get the gas to ignite? I can't seem to see anything. I have to admit it happened once before and had a furnace guy fix it but I didn't pay enough attention to what he did. I do remember a comment he made about a reset button or something.
 
  #2  
Old 06-12-10, 03:48 PM
E
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 8,627
Received 0 Votes on 0 Posts
Look for anyplace(in the large furnace compartment, where burner is), where two wires are attached to opposite ends of a coin sized device. Often in the middle is a reset pin you can depress. If it clicks, when you depress it, that is your problem spot. If it clicks, you may have to first turn the furnace off, then back on, to reset it.
 
  #3  
Old 06-14-10, 11:20 AM
R
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2010
Location: USA
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Thanks. I will check this when I get home from work.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: