Aireflo (3 Years Old) Induction fan Always on, Getting no heat


  #1  
Old 12-04-10, 06:43 PM
R
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2010
Location: USA
Posts: 1
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Aireflo (3 Years Old) Inducer fan Always on, Getting no heat

I was trying to connect my super old humidifer to 24 volt power supply but accidently connected to 120 Volt side (dont ask). Now the inducer fan is always on and I got no heat. Im also getting 3 flashes on the LED which according to the diagram is "Pressure switch stuck closed or open". Does the fan blow or suck the pressure switch? Im guessing it blows. When I put a little suction on the hose, I can hear a click but when I blow, I dont really hear anything.

I can get a heat cycle when I put suction on tube and reconnect tube to fan.

What do I need? New pressure switch or board?

Please help

Aire Flo AF80MPA Series
 

Last edited by raj49; 12-04-10 at 08:30 PM.
  #2  
Old 12-06-10, 03:52 PM
Grady's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware, The First State
Posts: 12,682
Received 41 Upvotes on 39 Posts
It's possible you need a new pressure switch but not likely. Far more pressure switches are replaced than need be. Most likely you have some kind of restriction. Sometimes it's as simple as a piece of rust or other crud blocking the hole where the hose connects on either end. Another common problem is a partially blocked either intake or exhaust pipe.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: