Trane XL90 Problems...No Ignition

Reply

  #1  
Old 12-13-12, 10:33 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2011
Location: usa
Posts: 12
Trane XL90 Problems...No Ignition

I was able to solve my Trane XL90 ventilation pressure sensing problems last year, now my upstairs unit is acting up. ( http://www.doityourself.com/forum/ga...problem.html#b )

This time I don't think it is going to be so easy. The pressure switch is working ok and I get clicking but no ignition. I'm not home now but this evening I'll be checking the ignitor. From what I read it is 24V.

I found some related threads with things to try: ( http://www.doityourself.com/forum/ga...problem.html#b )
Thread with pictures of limit switch on same model ( On a Trane XL90 furnace, igniter comes on and stays on for - JustAnswer )
 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-13-12, 12:35 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Oct 2002
Location: Hamilton County, Ohio
Posts: 4,296
Upvotes Received: 1
I'm pretty sure that your hot surface ignitor is 120 VAC, not 24 Volt. I had one last six years, another run less than a year, and my current one is going on ten years.
 
  #3  
Old 12-13-12, 03:56 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2011
Location: usa
Posts: 12
Yes, thanks 120v and this is showing correctly. So, I removed the ignitor and it is fractured. I have a new one and a spare for the other furnace to pick up tomorrow at a local Grainger warehouse.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes