Installed new thermostat but it has no power


  #1  
Old 02-14-13, 11:27 PM
L
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Installed new thermostat but it has no power

Connected a new thermostat (honeywell RTH8580WF). plugged the wires in, and the "C" wire in to the thermostat. powered stuff on and nothing shows up on thermostat.

Went into attic to make sure that the "C" power line was indeed hooked up up stairs and it was.

Checked the fuse on the furnace board and it was good.

No error codes being flashed. I have the breaker off for the furnace/ac now, but if turn it on, I hear the fan running on its own.

Just to rule out the new thermostat, I plugged my old one back in and it was not working either.
 
  #2  
Old 02-15-13, 12:40 AM
Houston204's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 7,575
Received 52 Likes on 47 Posts
It can be tough to see if those automotive, blade type low voltage fuses are okay visually.

I'd check the fuse with a meter or replace it.
 
  #3  
Old 02-15-13, 05:32 AM
hvactechfw's Avatar
Member
Join Date: Jan 2011
Posts: 6,244
Likes: 0
Received 4 Likes on 4 Posts
It does sound like you have a blown fuse on the control board of the furnace. Check for 24VAC between R and C of the furnace control and at the thermostat. If you have it at the thermostat and the new stat won't power up then you got a bad stat (rare).
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: