Installed new thermostat but it has no power

Reply

  #1  
Old 02-14-13, 10:27 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 10
Received 0 Votes on 0 Posts
Installed new thermostat but it has no power

Connected a new thermostat (honeywell RTH8580WF). plugged the wires in, and the "C" wire in to the thermostat. powered stuff on and nothing shows up on thermostat.

Went into attic to make sure that the "C" power line was indeed hooked up up stairs and it was.

Checked the fuse on the furnace board and it was good.

No error codes being flashed. I have the breaker off for the furnace/ac now, but if turn it on, I hear the fan running on its own.

Just to rule out the new thermostat, I plugged my old one back in and it was not working either.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-14-13, 11:40 PM
Houston204's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 7,372
Received 10 Votes on 8 Posts
It can be tough to see if those automotive, blade type low voltage fuses are okay visually.

I'd check the fuse with a meter or replace it.
 
  #3  
Old 02-15-13, 04:32 AM
hvactechfw's Avatar
Member
Join Date: Jan 2011
Posts: 6,245
Received 0 Votes on 0 Posts
It does sound like you have a blown fuse on the control board of the furnace. Check for 24VAC between R and C of the furnace control and at the thermostat. If you have it at the thermostat and the new stat won't power up then you got a bad stat (rare).
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: