Troubleshooting a coleman gas furnace


  #1  
Old 10-31-13, 06:44 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Location: USA
Posts: 4
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Troubleshooting a coleman gas furnace

I have a coleman gas furnace and everytime I try to start it up it blows the 3amp fuse..can I troubleshoot it? And if so, how can I?
 
  #2  
Old 10-31-13, 06:56 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Jersey
Posts: 65,077
Received 3,978 Upvotes on 3,570 Posts
Welcome to the forums.

A model number would be a good start.

Also....when does the fuse blow exactly ......when you turn on fan, heat, A/C ??
 
  #3  
Old 10-31-13, 07:22 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Location: USA
Posts: 4
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
The model number is DG AA077BDTA.and it blows the fused as soon as the power is turned on, .
 
  #4  
Old 11-01-13, 01:41 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Jersey
Posts: 65,077
Received 3,978 Upvotes on 3,570 Posts
Some models appear to have a 3A fuse in the transformer to R connection.

You can try removing the R thermostat wire from the furnace and see if it stills blows fuses.

Your service manual:
download/list_pdf/INSTL/L0611386.pdf
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: