Gas furnace not firing up

Reply

  #1  
Old 12-19-13, 10:10 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2013
Location: USA
Posts: 1
Upvotes: 0
Received 0 Votes on 0 Posts
Gas furnace not firing up

After having new gas logs installed, we relighted the pilot for the Central Environmental Systems forced air gas furnace, but the burners will not fire up. I have found what looks like a reset button, but nothing happens when I push it. (I have attached a picture.) The pilot is burning just fine and the thermostat is set correctly. What am I missing?
 
Attached Images  
Sponsored Links
  #2  
Old 12-19-13, 11:16 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 51,892
Received 257 Votes on 242 Posts
Welcome to the forums.

That sensor in your picture is for flame roll out. Since your furnace had been functioning normally... that wouldn't be the problem.

It sounds like you have an older gas furnace. Does that have the type of gas valve where you have to turn the knob to pilot, hold it down, light the pilot and then turn it to on ?
Did you turn it to on ?

I'm not familiar with your brand of furnace. Can you post the model number for us. It should be located on a metal ID tag behind the service access cover.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: