Furnace start only manualy switching on the thermostat


  #1  
Old 01-02-14, 07:14 PM
A
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2012
Location: Canada
Posts: 12
Received 0 Votes on 0 Posts
Talking Furnace start only manualy switching on the thermostat

Hi thanks in advance for your light.

I have a problem with my Furnace thermostat, or the Furnace it self.
when the Furnace start, stop before reaching the temperature in the program and it will not start at less manually turn the switch on the thermostat off and then on, never mind the program temperature is higher than the room temp.

some time start when is 2 degree below the program temp.
thanks again
 
  #2  
Old 01-02-14, 07:46 PM
Grady's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware, The First State
Posts: 14,401
Received 37 Votes on 35 Posts
Many furnaces have a small window in the blower compartment door. When looking thru this window, you can usually see a light which may be blinking a code such as blink, blink, blink, pause, then repeats the pattern. This would be a '3' code. The next time the furnace acts up, before you get it going again, try to get the blink code then remove the blower compartment door & look on the inside of the door for a key to the code. Let us know what the code means & we can probably help you out.
 
  #3  
Old 01-07-14, 06:30 PM
A
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2012
Location: Canada
Posts: 12
Received 0 Votes on 0 Posts
Furnace start only manualy

Hi Grady, I start the furnace and the green light flash slowly all the time, and according with the legend on the cover panel is normal and the furnace is working fine.
I have cleaned the flame sensor, the air pressure i believe is OK, and all the rest of sensors and relays, other way it wont start at all.

the only thing it remains to test is the thermostat it self.
Thanks again for your Light.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: