RUUD Silhouette II: Irregular on/off pattern while operating

Reply

  #1  
Old 01-11-14, 09:52 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2014
Location: United States
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
RUUD Silhouette II: Irregular on/off pattern while operating

RUUD Silhouette II
Model: UGLH-07NAUER
Serial: FD5D702F350103921

I have two issues going on. In both cases, thermostat is functioning.

1. For several days, after engaging the thermostat to turn on the heat, nothing happens. No fan, no burner, no ignition. 2 green lights running the entire time. I'll turn on/off the furnace, no impact. I'll reset the thermostat, no direct impact. Then randomly the heater will kick on (sometimes after 2 mins, sometimes after 10). Can't find a pattern or cause.

2. When the furnace is running, it almost always runs for several minutes, then the blower, burners and fan turn off. Then the whole start-up operation restarts immediately, fan kicks on, ignition, then blower. Sometimes this will happen several times until the thermostat temp indicated is reached.

I'm not seeing any error indications (flashing lights). I've cleaned the flame sensor rod as best I can while mounted.

Any thoughts or insights? Many thanks.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-15-14, 09:32 PM
Member
Join Date: Jan 2014
Location: united states
Posts: 37
Received 0 Votes on 0 Posts
how old is the thermostat? i would attempt to replace that first, otherwise, sounds like a board issue. but thermostat is most cost effective.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: