Lennox G40UH(X) Induction fan - no operation

Reply

  #1  
Old 02-16-15, 05:43 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2015
Location: USA
Posts: 1
Lennox G40UH(X) Induction fan - no operation

It's -10 degrees and my furnace died. It's a Lennox model: G40UH(X). When I turn it on I can hear several relays click, then a steady hum, the diagnostic LEDs indicate "power on - Normal operation" (both LEDs - slow flash). But, nothing happens. According to the manual the induction air inducer is supposed to kick on. I jumpered 120V to the induction air inducer motor to ensure it operates and it started right up. Any ideas why it's not receiving power?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-20-15, 10:08 PM
Member
Join Date: Feb 2015
Location: USA
Posts: 10
Just a wild guess, but maybe the thermostat isn't sending the signal to start up your furnace?
 
  #3  
Old 02-20-15, 10:16 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 50,627
Likes Received: 112
Welcome to the forums.

More than likely the relay on the control board either has a solder problem or the contacts are dirty. When the unit calls for heat.... tap gently on the control board with the handle of a screwdriver.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes