Hot water heating system with baseboards


  #1  
Old 03-31-15, 08:54 PM
J
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Location: United States
Posts: 87
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Hot water heating system with baseboards

My system only works when I keep the zone valve in Open (Pulled down). I have threee zone valve for three different floors. I tried keeping two on Auto (raised up) and one in open mode, system doesn't start. Entire heat system shuts down. I have to keep all three zone valve in Open mode. All three floors heat up just fine in Open mode. What can be the issue? Flame is still on and there is pressure and temp is is showing around 110 degree.
 
  #2  
Old 04-01-15, 06:52 AM
T
Member
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,060
Received 31 Upvotes on 25 Posts
Can you see if the zone valves open in auto mode when there's a call for heat? If not, you need to check for 24 volts at the valves when there's a heat call, and if so perhaps the motor are shot.
 
  #3  
Old 04-01-15, 08:00 AM
J
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Location: United States
Posts: 87
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
When it's in Auto mode nothing happens. Baseboards are cold, system is not running. Only the small flame is on. Red motor that pumps the water is also shut off. I am assuming there is something wrogn with the zone valves. How can I check if all three or just one valve is bad?
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: