Carrier 9200 error code 31

Reply

  #1  
Old 12-31-15, 02:08 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2015
Posts: 1
Carrier 9200 error code 31

My Carrier Weathrmaker 9200 wont ignite. I am getting error code 31 from the blinking led light. The inductor motor is not running, just humming(and is hot). I disconnected the condensate trap and ran water through it to check for blockage. I don't have access to air intake pipe (roof), so cant check those.

Called a local service and he said the inductor motor probably needs replacing (without looking at it)and quoted about $700, then said since the furnace is 20 years old it may need replaced. I'm not ready to go that route if I can help it.

Also, I replaced the thermostat yesterday with a new wifi one, system ran all last night, but started to work intermittently this morning so I reinstalled original tstat, but did not work. May be unrelated but quite a conicindence.

Any thoughts or suggestions?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-31-15, 02:44 PM
Member
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Posts: 2,103
To put it simply no inducer no flame. They might be right about the inducer motor being bad.
 
  #3  
Old 12-31-15, 11:41 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 50,547
Likes Received: 105
You should have spent the money on the inducer.

You can post the FULL furnace model number if you'd like help ID'ing the inducer blower.
The inducers run roughly $200.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes