Lennox gas furnace issue

Reply

  #1  
Old 01-05-17, 06:11 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2010
Location: USA
Posts: 9
Lennox gas furnace issue

I got a Lennox 80MGF furnace. Starting from yesterday I got rollout issue. When there is a call for heating, the furnace would start properly. However after about 1 mininute running, the gas valve would close to shut down combustion and 2 LED on the board indicate rollout switch is open. I disconnected wiring to those 2 rollout switches and my multimeter shows none of them is open. Reconnected the wiring and then checked voltage on each side of 2 rollout switches. All the readings are around 27V AC, which matches the continuity check on the rollout switches previously. Has anyone experienced similar issues in the past?

House temperature is dropping. Any help is greatly appreciated.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-05-17, 07:12 AM
Member
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Posts: 2,103
Be sure and check the Hi limit switch. It's is in the same circuit as the roll out's. According to the manual 2 flashes indicate flame failure. Clean the flame sensor and see if that corrects the problem.
 

Last edited by skaggsje; 01-05-17 at 07:19 AM. Reason: added
  #3  
Old 01-05-17, 11:10 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 50,570
Likes Received: 108
The manual I'm looking at uses two LED's for diagnostics.

Lennox80MGF.pdf

If you were having a flame rollout problem the button should pop out on the back of the switch. I would expect to see flames coming out of the burning chamber too.

What was the exact code you saw ?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes