Go Back  DoItYourself.com Community Forums > Heating, Cooling, Air Conditioning, Ventilation and T-Stat Controls > Gas and Oil Home Heating Furnaces
Reload this Page >

Carrier 9200 blowing 3 amp fuse within 20 seconds of inducer blower starting

Carrier 9200 blowing 3 amp fuse within 20 seconds of inducer blower starting

Reply

  #1  
Old 02-05-18, 03:17 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2018
Location: USA
Posts: 1
Carrier 9200 blowing 3 amp fuse within 20 seconds of inducer blower starting

Carrier 9200 blowing 3 amp fuse within 20 seconds of inducer blower starting. Does not blow fuse without the white wire connected. Not a wiring short, I have the thermostat wired directly to the terminals in the furnace. Not the thermostat, I have used the old one and a new one. I'm not sure where to go from here. Any help would be appreciated, it's getting cold in here.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-05-18, 04:41 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 50,594
Likes Received: 108
Welcome to the forums.

The W wire is heat. Without the W connected..... the inducer blower should not be running.
To bypass the thermostat and the wiring..... just jumper from R to W.... with no other wires connected.

It sounds like your control board has an issue. Post the full model number for the furnace. It can be found on the inside wall near the burner on an ID tag.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes