no heat/thermostat error 089

Reply

  #1  
Old 01-20-19, 08:45 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location: USA
Posts: 54
Received 0 Votes on 0 Posts
no heat/thermostat error 089

system is 8 years old.
No issues until today
Thermostat reads err 089
manual indicates 'heating/cooling equipment missing'
honeywell visionPRO IAQ/ lennox furnace (in attic, I have not climbed up to check for error lights)

Room temp is below set temp, so looks like it is not working.
I turned heat OFF at tstat, then back on, with no result
Turning breaker off/on also does not solve
 

Last edited by blue3; 01-20-19 at 09:51 AM.
Sponsored Links
  #2  
Old 01-20-19, 01:37 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 54,236
Received 479 Votes on 449 Posts
That code would indicate a problem on the W wire that turns the furnace on. You could try shorting from R to W at the furnace and see if you get heat.

If not..... you may have a safety limit switch open. Quite possibly a flame rollout switch has tripped.
 
  #3  
Old 01-21-19, 08:35 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location: USA
Posts: 54
Received 0 Votes on 0 Posts
Had a tech come out, he tested everything and found the thermostat non functional.
New thermostat solved this problem.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: