One more question

Reply

  #1  
Old 03-27-02, 01:03 PM
mlaaw
Visiting Guest
Posts: n/a
One more question

I know I have posted the same question for some time now and ya'll are probably getting tired of me. Just for anybody who hasnt read my post on this subject here it is.

When my A/C unit comes on my condenser fan does not start, however when you spin it, it will run and the a/c works. The fan motor run capacitor is good (I had it tested).

OK here is my question....What all makes the fan "start" the capacitor is good like I said...all the connections are good as far as I can see. The fan motor runs fine when started...could I still need a fan motor? The contact looks fine (to me)......

Thanks again Mlaaw
 
Sponsored Links
  #2  
Old 03-27-02, 04:40 PM
rclhvac
Visiting Guest
Posts: n/a
If the capacitor is good - you motor's start winding is probably burn't out. The capacitor alond with the start winding causes an electrical imbalance which causes the motor armature to turn.

Best to have it checked by a contractor
 

Last edited by rclhvac; 03-27-02 at 07:49 PM.
  #3  
Old 03-27-02, 08:10 PM
mlaaw
Visiting Guest
Posts: n/a
Thanks
That's what I needed to know!
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: