fan works, heat does not

Reply

  #1  
Old 01-12-07, 11:11 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
fan works, heat does not

I'm freezing! It's 1 degree here in Denver, and my furnace is not doing its job...

I replaced the thermostat. I changed the air filter... Some heat comes out sometimes, but I need to manually turn the thermostat on and off to get that result. I have the thermostat set to 82 degrees, and the furnace only kicks on when I manually turn it off and back on. And then it only warms up from about 55 to 61 degrees... ugh.

Suggestions? Thanks! I have a Trane furnace that's probably 11-12 years old.

-E
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-12-07, 11:33 PM
Ed Imeduc's Avatar
Member
Join Date: Aug 2002
Location: Mountain Williams Missouri
Posts: 18,389
Received 0 Votes on 0 Posts
Wink

You say furnace ???? is it a heat pump ???If so have you put it on EME heat???? Does the out side unit run or try to run? At 1o Id say the inside elements should come on for you.
I replaced the thermostat. did you wire it right????
 
  #3  
Old 01-13-07, 05:08 AM
mattison's Avatar
Member
Join Date: Mar 2003
Location: Cinti, OH
Posts: 5,549
Received 0 Votes on 0 Posts
Normally on a gas furnace turning it off then back on is re-setting a safety switch. When is the last time it was cleaned and safety inspected ??
Like Ed said post the type of heat you have there ??
 
  #4  
Old 01-28-07, 08:08 PM
Member
Join Date: May 2005
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Originally Posted by chemical586 View Post
I'm freezing! It's 1 degree here in Denver, and my furnace is not doing its job...

I replaced the thermostat. I changed the air filter... Some heat comes out sometimes, but I need to manually turn the thermostat on and off to get that result. I have the thermostat set to 82 degrees, and the furnace only kicks on when I manually turn it off and back on. And then it only warms up from about 55 to 61 degrees... ugh.

Suggestions? Thanks! I have a Trane furnace that's probably 11-12 years old.

-E
I have the same problem! Just replaced the digital thermostat with another one, and the darn thing will only heat for a little while. If I turn it on and off, it will work for a while - with a constant heat of about 60 degreees. I think the wiring is right - theres only four wires, all color coded. Its gonna be a cold night tonight...
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: