Lennox Heat Pump making noise and not working?

Reply

  #1  
Old 06-19-07, 08:21 AM
M
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2007
Location: Orlando
Posts: 4
Received 0 Votes on 0 Posts
Lennox Heat Pump making noise and not working?

I have a Lennox 12hpb42-49 heat pump. My ac was not turning on and the thermostat was blinking. The outside heat pump is making an electrical hum/grind coming from the motor. When it is doing this the defrost board is blinking normally. If I turn it off for a minute and turn it back on it will kick on, but if i turn it off and then on again it will not kick on. I "assume" the motor is bad? And will not turn on when it is hot? Any thoughts?
Thanks
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-19-07, 06:03 PM
Ed Imeduc's Avatar
Member
Join Date: Aug 2002
Location: Mountain Williams Missouri
Posts: 18,386
Received 0 Votes on 0 Posts
Wink

If I turn it off for a minute and turn it back on it will kick on, but if i turn it off and then on again it will not kick on.
Sounds like you have a time delay in it there.

The noise is it the compressor trying to start??? Does the outside fan turn free
 
  #3  
Old 06-20-07, 06:20 AM
M
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2007
Location: Orlando
Posts: 4
Received 0 Votes on 0 Posts
The fan turns freely. It did not sound like it is coming from the compressor. It is no longer making the hum grinding from the motor... I did a voltage test from the capacitor. When I can get it running the motor is at 365v. When it is having problems it is at 0v. That leads me to belive it is the capcator or somthing befor the capacitor that is causeing the problem?
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: