Trouble with connecting new thermostat

Reply

  #1  
Old 03-09-13, 11:41 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Trouble with connecting new thermostat

Hi, my heatpump is a RUUD brand 2.0 ton air conditioning which is a combination system heat pump. This unit has model #UQKA-A024JK, serial #5528F440111074.

My old thermostat was the old type where you adjusted the temp with a lever. It had the following color wires: blue, green, white, yellow, and red which where connected to the same letters on the old thermostat.

I tried connecting to the new Honeywell RTH6450, but can't get the heat to run. I'm putting blue to AUX/E, green to G, white to W, yellow to Y, and red to R. What am I doing wrong?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 03-09-13, 01:37 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
I figured out the problem.
 
  #3  
Old 03-09-13, 01:42 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 52,589
Received 337 Votes on 315 Posts
You're the man
 
  #4  
Old 03-09-13, 01:44 PM
hvactechfw's Avatar
Member
Join Date: Jan 2011
Posts: 6,245
Received 0 Votes on 0 Posts
glad to hear, but here is the correct wiring
R = RED - 24V HOT
G = GREEN - FAN
Y = YELLOW - COMPRESSOR
AUX = WHITE - AUX HEAT
O/B = BLUE -REVERSING VALVE

Also, make sure you go into the advanced installation section of the manual to properly setup your thermostat for HP with aux heat.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: