Heat Pump - Outside compressor not working/fan not spinning - red lights?

Reply

  #1  
Old 12-08-15, 12:28 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: May 2012
Posts: 45
Received 0 Votes on 0 Posts
Heat Pump - Outside compressor not working/fan not spinning - red lights?

I've got a Trane XL20i heat pump - temps have dropped into the 30s overnight and I noticed that house wasn't heating up. When I looked at our outside unit, I noticed the fan wasn't spinning and I couldn't hear the compressor running. I opened up the panel and noticed 2 red lights flashing - the top one(purple circle) flashed 7 times, and according to the manual, this meant a "Low Pressure Cut Out Fault" and the recommendation was to power cycle the unit. After a power cycle, the light stopped blinking, and both the fan and compressor now run. Heat is restored!

However, the 2nd red light (red circle) is still flashing 9 times and I can't seem to find anything in the manual about this led.

Any ideas?

Name:  IMG_1590.jpg
Views: 1042
Size:  52.3 KB
 
  #2  
Old 12-08-15, 02:18 PM
S
Member
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Posts: 2,101
Received 0 Votes on 0 Posts
Don't be surprised when it locks out again, might be low on refrigerant.
 
  #3  
Old 12-08-15, 05:42 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 61,483
Received 1,421 Votes on 1,314 Posts
Trane XL20i is the product line. Please post the full model number.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: