No Heat

Reply

  #1  
Old 11-03-18, 05:36 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2018
Location: USA
Posts: 6
No Heat

New Honeywell RTH8500D thermostat.
Connections: RC-R-O/B-Y-G-C (right side)
Y2-L-E-AUX W2 (left side)
UL model F+FV060H06B air handler.
Connections: C-O-W1-(W2 nothing connected)-G-Y-R
Need help connecting new thermostat.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 11-03-18, 07:35 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 50,954
Likes Received: 154
Welcome to the forums.

A picture of the wiring on the old stat is extremely helpful...... How-to-insert-pictures

A new thermostat also needs to be programmed for its system. Thermostats come defaulted for standard furnace and A/C systems. They must be changed for a heat pump.
 
  #3  
Old 11-03-18, 07:53 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2018
Location: USA
Posts: 6
Don't have old thermostat. A/C works but not heat.

Heat clicks and indicates on but unit does not respond.
 
  #4  
Old 11-03-18, 09:02 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 50,954
Likes Received: 154
This is a heat pump...... correct ?
Does it have back up electric heat ?
Did you program the thermostat for heat pump operation ?

You aren't giving me much to help you with.
 
  #5  
Old 11-03-18, 09:43 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2018
Location: USA
Posts: 6
Heat pump unit

It has emergency heat.
I room pic of what I have bit still haven't figured how to upload.
 
  #6  
Old 11-03-18, 09:47 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 50,954
Likes Received: 154
I left a link in post 2 for posting pics from a desktop or laptop computer.
 
  #7  
Old 11-03-18, 09:50 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2018
Location: USA
Posts: 6
Heat pump connection

Thank you for your patience and efforts in working with me on this.
I need to know which letter connections on the new thermostat connect to the letters on the air handler. The codes are as listed above.
 
  #8  
Old 11-03-18, 09:53 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2018
Location: USA
Posts: 6
Can I send pics from android

on android not deal top.Can I still send pics from this device.
 
  #9  
Old 11-04-18, 03:53 AM
Member
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,160
Likes Received: 18
Why are you changing the thermostat? Is it because your heat doesn’t work and your hoping the thermostat was the problem?
Or were you just trying to change the thermostat and now the heat doesn’t work?
 
  #10  
Old 11-06-18, 03:49 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2018
Location: USA
Posts: 6
No heat

Thermostat went bad. Nothing came on. A/C comes on with new thermostat but not heat.
 
  #11  
Old 11-06-18, 05:58 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 50,954
Likes Received: 154
C ----------> C
O ----------> O/B
W1 -------> AUX with jumper to E
G ---------> G
Y ----------> Y
R ---------> R/Rc - use jumper provided

In advanced programming........
Function 170 - option 7
Function 180 - option 2
Function 240 - option 9
Function 270 - option 9
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes