Ti103 x10 controller problems


  #1  
Old 09-19-11, 08:10 AM
geoimpala's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location: canada
Posts: 117
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Ti103 x10 controller problems

Hi

I purchased a ti103 x10 controller last year and did not get around to playing with it till now. I have found the unit very unresponsive. There seems to be a hardware bug , maybe software causing it not to work. Looking across the internet others have run into this problem also as to it being DOA. I guess i'm past the 30 day warrantee.....

Is this something that is user fixable ?

The documentation does not state if this ti103 is DCE or dte equipment , could this be the problem ? I get garbled characters on a plug in to the back of my pc when listening to the x10 powerline. if I reveresed 3 and 2 would it work ?

ie wd-40 the dip switch or just move em around ?
Shake it ? drop it 3 times and paint it red to fix it ?

is there a manufacturers fix out there that is hardware or software related?

it seems like a nice unit once it works but getting it there seems to be a problem


anyone ? thanks
 

Last edited by geoimpala; 09-19-11 at 10:25 AM. Reason: clarification
  #2  
Old 11-11-11, 02:44 PM
geoimpala's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location: canada
Posts: 117
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
got a second one about 40,000 units down the line
this on worked withim 15 minutes

so these units have poor quality control
 
  #3  
Old 11-22-11, 03:06 PM
geoimpala's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location: canada
Posts: 117
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
got it working with mister house now to start perling into place a huge home auto mation system any hints ?
 
  #4  
Old 11-28-11, 11:30 AM
geoimpala's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location: canada
Posts: 117
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Gee ,gosh ,shucks , this x10 stuff gives one a sense of Phobos-Grunt type systems operation.

I mean did they actually save money by using x10 control systems in both mr house and Phobos-Grunt them sly lads ..?

sometimes my christmass tree light comes on and not off or visa versa , all cause of x10 and the laundry machines and the 3 phase exchange not system
 
  #5  
Old 11-28-11, 12:27 PM
F
Member
Join Date: Mar 2006
Location: Wet side of Washington state.
Posts: 16,321
Received 39 Upvotes on 31 Posts
Do you expect anyone to understand your jabbering?
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: