Ti103 x10 controller problems

Reply

  #1  
Old 09-19-11, 08:10 AM
geoimpala's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location: canada
Posts: 120
Received 0 Votes on 0 Posts
Ti103 x10 controller problems

Hi

I purchased a ti103 x10 controller last year and did not get around to playing with it till now. I have found the unit very unresponsive. There seems to be a hardware bug , maybe software causing it not to work. Looking across the internet others have run into this problem also as to it being DOA. I guess i'm past the 30 day warrantee.....

Is this something that is user fixable ?

The documentation does not state if this ti103 is DCE or dte equipment , could this be the problem ? I get garbled characters on a plug in to the back of my pc when listening to the x10 powerline. if I reveresed 3 and 2 would it work ?

ie wd-40 the dip switch or just move em around ?
Shake it ? drop it 3 times and paint it red to fix it ?

is there a manufacturers fix out there that is hardware or software related?

it seems like a nice unit once it works but getting it there seems to be a problem


anyone ? thanks
 

Last edited by geoimpala; 09-19-11 at 10:25 AM. Reason: clarification
Sponsored Links
  #2  
Old 11-11-11, 02:44 PM
geoimpala's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location: canada
Posts: 120
Received 0 Votes on 0 Posts
got a second one about 40,000 units down the line
this on worked withim 15 minutes

so these units have poor quality control
 
  #3  
Old 11-22-11, 03:06 PM
geoimpala's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location: canada
Posts: 120
Received 0 Votes on 0 Posts
got it working with mister house now to start perling into place a huge home auto mation system any hints ?
 
  #4  
Old 11-28-11, 11:30 AM
geoimpala's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location: canada
Posts: 120
Received 0 Votes on 0 Posts
Gee ,gosh ,shucks , this x10 stuff gives one a sense of Phobos-Grunt type systems operation.

I mean did they actually save money by using x10 control systems in both mr house and Phobos-Grunt them sly lads ..?

sometimes my christmass tree light comes on and not off or visa versa , all cause of x10 and the laundry machines and the 3 phase exchange not system
 
  #5  
Old 11-28-11, 12:27 PM
F
Member
Join Date: Mar 2006
Location: Wet side of Washington state.
Posts: 18,495
Received 35 Votes on 27 Posts
Do you expect anyone to understand your jabbering?
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: